Кольо Колев: Борисов го очаква много неприятна изненада на изборите

„Има опит за истеризация на избирателите. Те непрекъснато биват бомбардират с ужасяващи сценарии - фалит на банки, здравеопазване, енергетика. Няма причина за паника - има проблеми. Всичко това обаче не е повод за истерия - като всяка нормална държава имаме проблеми, като по-бедна държаа имаме сериозни проблеми. Правят се опити хората да се истеризират. Ако хората се вгледат внимателно, те ще видят високата политическа импотентност. Хвърлянето на врата на „спасителя" става само, когато има страх." Това заяви в сутрешния блок на БНТ социологът Кольо Колев.

Той бе категоричен, че на предсрочните избори ще има нови играчи, но не и стабилно мнозинство.

„Съвсем не е изключено да влезем в спиралата на политическата нестабилност. Не виждам с какво новите избори ще помогнат за решаването на този въпрос. Не се виждат светли перспективи за решаване на нестабилността, а такава има, заради политическите истерии. Партиите си крещят, няма диалог и възможност за стабилност", каза още Колев.

Той бе категоричен, че всички социологически агенции са се провали при прогнозирането на евроизборите.

„Борисов го очаква много неприятна изненада на следващите избори. Той се държи като поредния месия и спасител, сякаш ще се върне на бял кон - това няма да му се случи", заяви социологът.




Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини