Арестуваха кметицата на район Централен в Пловдив

Официално съобщене: "При проведена на 09.07.2014г. съвместна операция на Окръжна прокуратура - Пловдив и ДАНС, за 24 часа, по реда на ЗДАНС, бе задържана Райна Петрова - кмет на район Централен при Община Пловдив, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Към днешната дата на Райна Петрова са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община - Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на Район Централен - Община Пловдив. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000лв.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла в Окръжен съд - Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност по реда на чл. 69 от НПК."

Съмнения за подобно дирижиране на снабдяването на общински заведения витаят в публичното пространство от години. Припомняме, че съвсем наскоро уличен в това бе кметът на Видин.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини