Условна присъда за телефонен измамник, завлякъл с хиляди левове възрастни асеновградчанки

Районният съд в Асеновград осъди условно с 4-годишен изпитателен срок мъж, който в рамките само на 20-ина дни натрупал състояние чрез телефонни измами. Безработният Г.З.Г. действал по сценария "ваш роднина пострада тежко при катастрофа, нужни са пари за операция", като се представял за лекар.

Отвратителната "ало"-серия мъжът разиграл между 20 декември м.г. и 7 януари. През това време той успял да заблуди четири жени (на възраст между 60 и 82 г.) и да прибере от тях общо 20 400 лева. Ужасните сценарии, които им представял, до един се отнасяли за дъщеря/брат, които, вследствие, че са блъснати от МПС, са със счупени крака, таз, нужда от поставяне на пирони и т.н.

При най-големия си удар измамникът спечелил за ден 10 900 лв, завличайки две от жените. От една от другите асеновградчанки пък поискал цели 12 бона, но тя успяла да осигури "едва" 5 000 лв.

Въпреки че съдът е определил щетите като имуществени вреди, при това представяйки се за длъжностно лице, присъдата за измамника е лишаване от свобода за 1 г. и 8 м. с отложено изпълнение за следващите 4 г. Мнимият лекар ще трябва да върне парите на измамените, в едно със законните лихви от съответните дати на престъпленията, както и да заплати държавните такси върху размерите на гражданските искове и разноските по делото по сметката на Районния съд, които възлизат на близо 750 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

К.Нешева

 
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини