Полицията проверява евентуална стрелба по колата на бургаския окръжен прокурор

Полицията проверява евентуална стрелба по колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев. Няма покушение, обясниха от прокуратурата.
Проверката започна заради изказване на прокурора, че е закъснял за заседанието на съда в Бургас по делото за убийството на собственика на фирма „Гранити", защото някой му е стрелял по колата "Форд Мондео".

"Няма покушение срещу магистрат. Има само едно счупено стъкло на автомобил, което може да е и от дете, хвърлило камък", каза за Клуб Z шефът на бургаската Окръжна прокуратура Калина Чапкънова.

По-късно от полицията обясниха, че по предното стъкло на колата има счупване и малка дупчица, която обаче не е причинена от огнестрелно оръжие.

Експертите по балистика на полицията изразяват съмнение и спрямо възможността стъклото да е било пробито с изстрел от въздушна пушка.

Все повече се налага работната хипотеза,че прокурорският автомобил всъщност е пострадал от изхвърчал камък от пътното платно, съобщи Дарик.

Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма "Гранити" за строителни материали Стоян Стоянов, което днес се гледа в съда.
Петима са подсъдимите за престъплението, което беше извършено на 6 март 2008 г.

В съда започнаха пледоариите на адвокатите.

Прокурорът Ангел Георгиев поиска доживотен затвор без право на замяна за петимата обвиняеми.
Гражданските ищци, представлявани от адвокат Дичев, изцяло подкрепиха обвинението.

Делото "Гранити" влезе в съдебната фаза преди три години, но оттогава бе връщано многократно.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор. Според обвинителния акт спор и изнудване за продажбата на терен край базата на фирма "Гранити" в Бургас е причина за конфликта, довел до убийството на Стоянов.
Подсъдими по случая са бившият съдия-изпълнител, Галин Костов, Стоян Петров, Нено Стоянов, Стоян Колев и задочно обвиняем е бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов. Смятаният за физически извършител на убийството на бизнесмена е Манол Хаджиев, който по-късно също бе убит.

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини