Хакиф Хабил хвърли бялата кърпа, отказа се от ФК „Хасково“

Членът на УС Хакиф Хабил напусна отбора

Един от финансиращите органи и мотор на ФК „Хасково“ Хакиф Хабил обяви своето оттегляне от отбора ден, след като тимът от Ямача най-после получи лиценз за участие в А група. Хабил оповести нарочна декларация, в която се позовава на „лични причини“.

„Оттеглям се от клуба и се надявам да е за доброто на отбора. ....Създаденият тим от Росен Банев, Красен Ангелов, Митко Ламбов и от мен е бил свързан с доста трудности и препятствия. Но този, който не е изпитвал трудности, той не знае цената на успеха, какъвто безспорно ние постигнахме с класирането на отбора в „А” група.“ пише Хабил. Опитът да се свържем с него не даде резултат, телефонът му даваше неизменно свободно.

Хакиф Хабил бе един от най-запалените поддръжници на футбола в Хасково, като подкрепяше тима от Ямача организационно и финансово. Бизнесменът подпомагаше отбора от самото начало на неговия ренесанс, довел първо до Б,  а сега и А група. Заради несекващия му ентусиазъм, някои го наричаха „новия Здравко Узунов“ намеквайки за бившия президент на отбора, който напълно сам издържаше тимът години наред и го доведе до подножието на А група. Прозвището обаче не се счита за престижно, защото спонсорството докара куп финансови проблеми на експрезидента, който се принуди да напусне клуба през 2007-ма година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини