За Световното: кръчми вадят телевизори, магазините с двойни продажби

Филип Филипов бе един от търсещите телевизори

Управители и собственици на заведения предвидливо изкараха телевизори навън два дни преди Световното по футбол в Бразилия. Това предприеха собствените на бистрото в Арменския парк. Възнамеряваме да изкараме още един телевизор, каза управителката на бистрото Златина Пеневска. От заведението обмислят да направят и промоции за клиентите.

От търговските вериги в Хасково отчетоха, че продажбите на телевизори са се покачили двойно с наближаването на първенството. Според зам.-управителят на голям магазин за техника Христо Пейчев статистиките им показвали, че повишение в продажбите се наблюдавали дни преди световни и европейски първенства, което продължава до около седмица след началото. Купувачите главно се ориентирали към телевизори от 800 до около 1500 лв. Пейчев заяви още, че се запазва тенденцията клиентите да търсят смарт телевизори, които имат връзка с интернет и други мобилни устройства. От местен магазин дори заявиха, че в петък ще направят промоция на телевизори.

Сред търсещите телевизори днес бе хасковлията Филип Филипов. Той тръгнал за оглед именно заради наближаване на Световното по футбол с идеята, че ще гледа мачовете на нов екран.

Междувременно футболни фенове изразиха носталгия към великата 1994-та, когато България се класира на четвърто място на Световното. „Едва ли ще доживеем повторение на този успех“, коментираха разгорещено двама хасковлии – Георги Милев и Илия Лазаров. Точно преди 20 г. България постигна най-голямото си постижение за родния футбол. От тогава насам обаче започна упадък на футбола и като цяло на български спорт. „Няма детско-юношески спорт, няма ученически, всичко се закри“, обяснява причината за това Георги Милев, който има 35 г. стаж като учител по физическо възпитание. Възпитателят и неговият приятел Илия Лазаров обясниха, че ще гледат мачовете от Световното, при възможност в компания в заведения. „Жалко, че България няма да участва“, съжалявам те.

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини