Отнемат имущество за 450 000 лв. от бивш футболен бос

Съдът отнема имущество за 450 358 лв. от бившия общинския съветник в Кюстендил и експрезидент на ФК "Велбъжд" Валери Ненов. Адвокатът лежа в затвора за измами.
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за конфискация на собственоста на Ненов, който е бивш лидер на ВМРО в Кюстендил.

През януари 2011 година Ненов бе осъден на 3 години и половина лишаване от свобода за измами в особено големи размери. Според обвинението той дал на медицинската сестра Капка Конявска 42 500 лева заем. Срещу тях като гаранция тя получила нотариалните актове на магазин на първия етаж на административна сграда - бившето АПК в Кюстендил. Впоследствие обаче се оказало, че магазинът е прехвърлен на софиянец.

През август миналата година Ненов излезе от затвора.

По искане на КОНПИ в полза на държавата от Ненов, съпругата му и дъщеря му се отнемат апартамент в Кюстендил, 4 автомобила, средствата по банкови сметки, дружествени дялове, както и левовата равностойност на данъчната оценка на недвижим имот към момента на отчуждаването му, съобщиха от комисията.

Ненов е осъден да й заплати разноски по делото за близо 900 лв., както и държавна такса към Кюстендилския окръжен съд от 2460 лв. като процент от уважения размер на мотивираното искане.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини