Цветанов: Първата ми присъда дойде от Пеевски

Няма да подам оставка, защото аз съм невинен. Мога категорично да заявя, че това беше политически процес, заяви Цветан Цветанов по повод ефективната си присъда.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе осъден на 4 години затвор, за това, че не е разрешил подслушване на свой подчинен, докато беше вътрешен министър.

Цветанов вече заяви, че това е "поръчана присъда", а германският му адвокат Ханс-Петер Ул имал информация за натиск върху съда.

"Първата присъда или закана за саморазправа с мен беше отправена от парламентарната трибуна от Делян Пеевски", припомни Цветанов в предаването „На светло” по Нова телевизия.

През май миналата година депутатът от ДПС заплаши Цветанов с думите: "Лично ви обещавам, че ще извадя всичките ви срещи с криминално проявени лица. Няма да го направя аз, а прокуратурата и ще бъдат извадени на показ всичките престъпления, които извършихте!". Още тогава заместникът на Бойко Борисов каза, че очаква да му повдигнат обвинения.

Днес той смята, че това, което се случва на първа инстанция по този съдебен процес, а заради натиск от БСП.Цветанов отправи обаче и обвинения към прокуратурата.

Тази репресия, която беше финализирана с тази осъдителна присъда, натискът, който беше оказан, тук главният прокурор Цацаров и Борислав Сарафов си свършиха своята работа от началото на всички политически процеси, които текат”, каза ексминистърът.

Според него в България правохранителната система е в услуга на организираната престъпност. По думите му - след избори силата на една партия идва, когато тя има съответното обществено влияние, и когато то е спечелено с купена демокрация, това е проблем за една правова европейска държава.

"Демокрацията в България можеш да си я купиш. В България има огромен дефицит в правохранителната и правораздавателната система”, добави Цветанов.

Той подчерта, че сегашното управление иска да унищожи правоохранителната система още от началото на мандата си. Поредното доказателство за това бил Законът за МВР, в резултат на който имало дезинтегритет на системата -  проблем, маркиран от ЕК.

Междувременно Бойко Борисов заяви, че Цветанов вече е канонизиран в ГЕРБ, защото е станал жертва.
По едно от общо трите дела, които се водят срещу ексминистъра, той беше оправдан.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини