Френската "стелт" фрегата "Сюркуф" се насочи към Черно море

Френската фрегата "Сюркуф"

Френската фрегата "Сюркуф" се насочва към Черно море, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на Главния щаб на въоръжените сили на Франция. Корабът ще бъде в близко време в Черно море. Отбелязва се, че пребиваването му в региона отговаря на нормите на международното право.

В средата на май за втори път през последните два месеца в Черно море навлезе друг френски разузнавач - корабът  "Дюпюи-де-Лом". Той носи апаратура за прехващане на всички типове сигнали. От 23 май в Черно море се намира и крейцерът на американските ВМС "Вела Гълф". След пристигането на "Сюркуф" корабите на НАТО в Черно море стават три, отбелязват руски медии.

Фрегатата "Сюркуф" е един от петте кораба тип "Лафайет". Нейната водоизместимост е 3600 тона, скоростта - до 25 възела, екипажът — 164 души. Корабът е въоръжен с противокорабни крилати ракети тип "Екзосет", зенитни ракети "Кротал", универсална 100-мм артилерийска установка, 20-мм зенитни автомати и палубен хеликоптер.

По предназначение този тип кораби са за патрулиране, да осигуряват безопасно мореплаване и за участие в регулирането на кризи извън пределите на Европа. Проектирани са специално да бъдат невидими за радиолокаторите, корпусът и надстройките са изпълнени по технология "стелт".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини