Кърджалийка предрича във фентъзи роман,че жена ще спаси света

Моника Атанасова

Жените са по- силната половина на света и те ще спасят човечеството.Човечеството има бъдеще и хората няма да си отидат като динозаврите. Това пророкува във фентъзи романа си кърджалийската авторка Василиса Мей.Това е творческия псевдоним на Моника Атанасова,която познаваме като директор на обредния дом.

Атанасова е избрала псевдонима заради това,че е родена на Васильовден по стар стил.Започва да пише през 2005 г. провокирана от теологическото си образование.Иска да представи в четирилогия на фона на библейски мотиви ,вечната борба между доброто и злото, описана като приказка за бъдещето.

Снощи в Керимовата къща Василиса Мей представи първата книга от четирилогията,озаглавена „Утрото на осмият ден”.Според нея 8 ден от сътворението е ключов за появата на Христос и неговите наследници,които са положителните герои в книгата.Опитала съм се да издигна читателя до висините на рая и да го вкарам в преизподнята на ада,сподели авторката.

Моника Атанасова отбеляза,че писането на художествена литература в България е ходене по мъките.Търговците на книги не вземат произведенията на нашите автори ,заради ниската им цена ,а предпочитат творбите на западни писатели, заради по високата стойност и процент който вземат.Книгата на Атанасова е издадена в издателство „Монд”.

За творбата на Василиса Мей говори авторката на книги за деца Маргарита Павлова. Тя каза,че в Керимовата къща се срещат рисувани фантазии и фантазиите от думи. Според нея Моника Атанасова е жена -боец, поела пътя на творчеството и издаването.В книгата Василиса Мей показва откъде идва злото и ни кара да се питаме ще го победим или ще ни унищожи.

Според Маргарита Павлова Василиса Мей борави отлично с думите и книгата се чете леко като приказка.

Основната героиня Сара с бял костен жезъл е орисана от авторката да спаси света.

Георги Кулов

Представянето
Публиката
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини