Показаха единствената следа от изчезналия малайзийски самолет

Малайзия и британската фирма Inmarsat предоставиха 47-те страници оригинални сателитни данни от изчезналия самолет на Malaysia Airlines, заедно с първоначален доклад от анализатори потвърждаващ официалното заключение, че Боинг 777 е свършил горивото и се е разбил в Индийския океан. Това съобщиха днес световните медии.

Стотиците редове, отразяващи връзка със сателита, бяха използвани, за да се определи маршрутът на Боинг 777. Те са предоставени след натиск от страна на семействата на 239-те пътници на борда на самолета.

Записите съдържат подробно описание на поредица от ежечасната връзка и един последен половин контакт. Те са единствените следи за пътуването на самолета, след като той изчезна от екраните на радарите малко след излитането на 8 март .

Заключението на разследващите, направено по сателитните данни е, че самолетът е летял почти седем часа след като е изгубена всякаква връзка с него. След това се е разбил в дълбоките води край бреговете на Австралия. Международното търсене на останки по въздух, вода и под вода продължи в Индийския океан, но не са открити никакви останки.

Семействата на пътниците планират да представят данните на експерти за независим анализ. Някои от близките имат оплаквания от правителството на Малайзия, че е представило версия за данните, а суровите логове. Сара Бажк, американски партньор на един от пътниците, казва пред Ройтерс . "Това има смисъл, само ако те  крият нещо."

Тим Фере, консултант по сателитни комуникации в Калифорния, заяви, че данните потвърждават официалната оценка на маршрута на полета. Той казва, че данните сочат, че самолетът е отлетял на юг. С това се отхвърлят спекулациите, че може да е летял на югозапад или дори да се е приземил на Диего Гарсия, британски атол в Индийския океан, където САЩ има военна база .


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини