Членове на СИК затворени в Пловдивския панаир. Бит и припаднали

В сградата на Пловдивския панаир, където е разположена районната избирателна комисия, членове на СИК са затворени цяла нощ, протоколите не са обработени. Имало е припаднали хора, стигнало се е до побой. Това съобщи Нова телевизия въз основа на сигнал, подаден в страницата й във Facebook от техен зрител.

"От снощи сме тук. Не ни позволяват да излизаме извън рамките на панаира, за да си купим най-елементарното – вода и храна, защото тук липсва такава. И от вчера от сутринта сме без закуска, без обяд, без вечеря включително и днес. Раздадоха ни по един вмирисан сандвич, който повечето хора изхвърлиха”. Това разказа Терзийски, председател на 61-ва СИК в Пловдив, който още чака, за да предаде протоколите в РИК. Той уточни, че на хората е позволено да изпушат по една цигара пред сградата. И най-вероятно ще седим и до довочера.

Той разказа за припаднал човек, който се наложило да бъде изнесен с линейка от сградата на Пловдивския панаир.

"Между членове на СИК и тези, които обработват документите, се стигна до побой. Хората са изнервени. Изключително бавно се обработват документите. Това е една подигравка спрямо нас, никой не ни дава обяснения”, добави Терзийски. По думите му в сградата има около 400 души.

„Има хора, които са на работа и се наложи да си тръгнат, защото работят в частни фирми, където не ги оправдават за това, че са били членове на СИК. От някои секции останаха по едни-двама души”, обясни още Терзийски.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини