Сладкото отмъщение на Лвов, или да отхапеш главата на Путин (видео)

Жителите на западния украински град Лвов получиха своето "сладко отмъщение" над руския президент Владимир Путин. Гневни заради ролята му в анексирането на полуостров Крим и подкрепата, оказвана на сепаратистите в източна Украйна, те вече могат да отхапят главата му.

Сладкарски магазин в града започна да продава шоколадови фигурки на президента.

"Идеята ми дойде когато започна хаосът на изток", разказва създателят на "шоколадовия Путин". "Замисълът беше да дадем на Одеса и източна Украйна шоколадов Путин, с който да намалим напрежението и да го превърнем в шеги и усмивки."

Купувачите имат различни предпочитания що се отнася до изяждането на шоколадовия Путин – докато едни го режат на малки парчета, то други направо го слагат на пода и го стъпкват. Въпреки всичко, жители на Лвов споделят, че шоколадът им дава малко удоволствие след месеци на напрежение и несигурност в Украйна.

"Сюрреалистично е. Такова ужасно същество, а направено от толкова прекрасен шоколад", коментира посетител на града. "Не съм сигурен даже дали е правилно да го ям. Ако го разтроша на малки парченца обаче бих могъл да го изям като обикновен шоколад."

"Предвид ситуацията, изработването на такива шоколади е напълно подходящо", коментира клиент на сладкарницата. "Всички знаят каква е политическата ситуация, много хора искат поне да отхапят главата на шоколадов Путин."

Докато се снима клипът,  майсторът-сладкар успява да създаде нов шоколадов президент, но без да иска отчупва главата му. "Опа, ръката ми е прекалено силна за Путин", шегува се той.

Мнозинството в Лвов подкрепяше проевропейските протести, които свалиха предишния украински президент Виктор Янукович 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини