Александър Симов: БСП е една от ценностите на българския преход

Кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" Александър Симов гостува в Димитровград

По инициатива на Общинското ръководство на БСП, в Димитровград днес гостува кандидатът за евродепутат Александър Симов.

Той имаше среща - дискусия с червени активисти и млади хора, на която стана дума за очакванията на българите от членството в Европейския съюз, за разочарованието в годините и надеждите.

В началото на срещата гостът обясни защо е решил да участва в изборите за Европейски парламент.

Член съм на БСП от 2004 година, но не съм смятал това за особенно важно, призна Симов. И добави, че е бил провокиран от протестите, които започнаха в страната миналата година.

"Тогава схванах за себе си, че аз съм не само социалист до мозъка на костите си, но аз съм и бесепар, защото БСП е една от ценностите на българския преход", заяви кандидатът за евродепутат.

Според него, това се дължи на факта, че БСП се е запазила като политическа общоност и е успяла да пренесе левите идеи през най-мрачните времена.

"На тези избори е времето, с гласа си и действието си да препотвърдим БСП като една от ценностите на прехода", категоричен бе Симов.

Срещата уважи и народният представител Жара Пенева

Според него, единствено БСП дава шанс за съществуването на една различна и социална България.

"Избрал съм в тази кампания да говоря от сърце и да обясня защо социалистическата партия е ценност за мен", заяви още Симов. Той е убеден, че като социалист може да критикува своята партия, но хора отвън, които са се "пребоядисали" не могат да наричат БСП с обидни имена. "Да си социалист е гордост, да си бесепар е ценност", категоричен бе кандидатът за евродепутат.

Той е на мнение, че българинът е скептичен по отношение на Европейския съюз, защото не го вижда като реален фактор за промяна на техния живот. Хората приемат Европа като една абстракция или като някакви там горе, които налагат неясни правила, заяви Симов. Според него, промяна може да направи само Партията на европейските социалисти, която да дойде на власт след Евроизборите.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини