Александър Симов: Социалистите могат да направят Европарламента по-социален

Европейският парламент е затънал в дребнотемие, под влияние на десния уклон в него той страни от важните проблеми на Стария континент. Това заяви днес пред журналисти от местни и национални медии кандидатът за евродепутат от Коалиция за България (КБ) Александър Симов. Той побърза да даде пример за неадекватността на сегашните парламентаристи в Брюксел, които предпочитат да коментират брадатата певица Кончита Вурст, вместо да обсъдят растящата безработица в страните-членки на ЕС. Промяната в дневния ред на новия ЕП са призвани да направят българските избраници като част от групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС). КБ може да разчита на 6, 7, дори на 8 депутатски места, убеден е Симов.

Според него БСП е единствената политическа сила, която в хода на предизборната кампания може да застане очи в очи с хората, без да свежда гузно поглед. Той стигнал до този извод след многобройните си срещи от 25 март досега из цялата страна. Българите се вълнуват от реални социални, а не от измислени медийни проблеми. Кабинетът „Орешарски” пък има широка социална база. Журналистът от левия вестник „Дума” и популярен блогър установил това при своето продължително отдалечаване от столицата. Изборите на 25 май ще са предизвестеният крах на АБВ, бе категоричен 8-ият в червената листа. По неговите думи това е корпоративен проект, изродил се в насочено срещу БСП оръжие.

България може успешно да играе ролята на посредник между Евросъюза и Русия при търсенето на решения за кризата в Украйна. Емоционално свързани сме с руснаците, заяви Александър Симов. Поговорих с Йосиф Кобзон преди концерта му в Пловдив, установихме, че ни вълнуват еднакви неща. Бях приятно изненадан, когато прочутият руски баритон пред 3000 души в една от панаирните палати в града под тепетата ме обяви за свой приятел и призова да ме подкрепят на вота, каза Симов. По-късно той се срещна с жители на областния център.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини