Топъл уикенд, после - жега

Времето ще се подобрява бавно и постепенно, но през втората половина на следващата седмица са възможни и първите летни температури от 30 градуса.

Утре и в неделя ще започне постепенно подобрение на времето. Първоначално то ще се изрази в повишение на дневните температури  с по 1-2 градуса от ден на ден, но в следобедните часове условия за краткотрайни превалявания с гръмотевици все още има на места в страната. Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните - от 17 до 22, 23 градуса. 

Повишението  на температурите и постепенното стабилизиране на времето ще продължи и в началото на следващата седмица. Преди обяд ще бъде с незначителна облачност или слънчево, а след обяд ще се развива купеста облачност, но вече само на отделни места - понеделник и вторник около планините, а в средата на седмицата в източните райони, ще превали за кратко.

Дневните температури ще се повишават и към вторник-сряда ще бъдат от 23 до 28 градуса.  Според предварителните прогнози и устойчивите сценарии на моделите от последните дни, през втората половина на следващата седмица в низините ще отбележим и първите температури около 30 градуса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини