Бивша учителка: Образованието се превърна в бизнес

Дора Белевска

Бившата учителка Дора Белевска отправи сериозни критики към младото поколение ученици и настоящите преподаватели. Тя бе на мнение, че образованието се е превърнало в бизнес.

„Доста от сегашните учители имат повърхностно отношение към работата си и недостъчно обръщат внимание на тези ученици, които имат нужда. Пращат ги на частни уроци, да си плащат. А аз някога посвещавах ваканциите на моите ученици, без да се хваля”, каза тя. Белевска смята, че сега всичко е бизнес, докато по тяхно време е нямало такова нещо. „Наистина днес образованието не се дава от сърце и душа, то се пресмята в пари”, заключи тя.

Освен това Белевска, която има 40 г. стаж, изрази възмущението си от това, че мнозинството от учениците не знаят имената на нашите герои, за голямо съжаление. „Но изглежда за това сме си виновни ние – по-възрастното поколение, защото недостатъчно сме им внушили кого да обичат и мразят, както казва Ботев”, допълни тя.

На днешната среща, посветена на Деня на славянската просвета, присъстваха стотина бивши учители.  Инициативата е на Тракийското дружество и клуб „Родолюбие”. „С днешното тържество ние искаме да засвидетестваме, че ние ги обичаме и уважаваме и че те са нужни за нас”, каза председателят на Тракийската организация Кирил Сарджев. Тя се провежда за втора година, а организаторите се надяват да се превърне в традиция.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини