Премиерът на Корея подаде оставка заради ферибота убиец

Южнокорейският министър-председател напуска поста си, принуден от реакцията на обществото във връзка с катастрофата на ферибота "Севол", на който пътуваха 476 души. Малцина от тях бяха спасени.

Премиерът на Южна Корея Чун Хон Уон подаде оставка заради инцидента с потъналия ферибот „Севол", при който загинаха близо 200 души. Южнокорейският министър-председател бе принуден да си тръгне след силен обществен натиск. От пътуващите 476 души, бяха спасени малцина. Съдбата на 115 души все още е неясна.

„Ако остана на поста си, това би било твърде голямо бреме за администрацията", заяви Чун. В деня след катастрофата премиерът посети роднините на пътниците.

Те обаче се усъмниха, че това е знак на съчувствие, като го заподозря в политически ход. По време на срещата министър-председателят беше замерван с бутилки. Роднините критикуваха действията при спасителната операция.

Група от тях дори нахълтаха в централата на бреговата охрана и пребиха зам. началника на издирвателната акция. Близките на безследно изчезналите пътници настояха на спасителните кораби да се поставят камери, които да показват денонощно хода на операцията.

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини