Депутатите не успяха да съберат кворум

Депутатите ни не успяха да съберат кворум за началото на днешното заседание на НС. Едва 107 народни представители се регистрираха в началото на днешния ден. Ще направим нова регистрация, защото трябва да прекратим това сутрешно надхитряне, обяви председателят на НС Михаил Миков. 

За втората регистрация лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна залата. 94 народни представители се регистрираха при втората проверка. Миков не се отказа и нареди на квесторите да броят депутатите в зала.
„Хайде бе, аз ги преброих вие не можахте, да извадим калкулаторите?”, скастри Миков бавните квестори. Председателят на НС даде половин час почивка.
„С оглед на бързината на напускане няма достатъчно депутати, за да започне днешното заседание”, констатира той.   

Депутатите от опозицията отново решиха да излязат, като Бойко Борисов и Ивайло Московски наблюдаваха ситуацията от кафето на НС. Атакистите днес не дойдоха на работа.

В крайна сметка председателят на НС Михаил Миков обяви, че ще приложи финансови санкции за отсъстващите- липсващите народни представители няма да получат дневния си надник.

Миков закри днешното заседание и заплаши, че освен парични санкции, депутатите ще бъдат наказани и с извънредни заседания.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини