Тийнейджърка съди родителите си за таксата в колежа

Тийнейджърка от Ню Джързи създаде прецедент и предизвика новинарска сензация като започна дело срещу родителите си, с което поиска да й заплатят таксата за колежа и предстоящите разходи за обучение в Университет. Интересното в случая е, че процесът срещу майката и бащата започва след като своенравната ученичка се е изнесла от дома си, отказвайки да следва техните правила, обявявайки, че отива в колеж.

Тийнейджърката Рейчъл Канинг публикува във Facebook, че има планове да учи биомедицина в Western New England University и че планира да следва от есента.

Представител на Университета в Масачузетс е потвърдил, че Канинг е приета като отбелязва, че таксата за обучение и издръжка възлиза общо на 47,560 щатски долара за академичната 2014-2015 година.

В съда родителите на Канинг – пенсионираният полицай Шон Канинг и съпругата му Елизабет са потвърдили, че дъщеря им доброволно е напуснала дома си, защото не е искала да се придържа към правилата на домакинството, като спазването на вечерен час, вършенето на домакинска работа и с изискването да сложи край на връзката с гаджето, което според родителите й оказвало лошо влияние върху нея.

Те твърдят, че малко преди дъщеря им да навърши 18, е обявила, че вече е възрастен човек и може да прави каквото си поиска.

Делото доби широка популярност в САЩ и според наблюдатели може да предизвика вълна от съдебни искове, заведени от своенравни тийнейджъри.

Източник: b2bnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини