Електрически велосипед за 27 000 евро развива скорост от 120 км/ч

На пръв поглед Terminus изглежда като обикновено планинско колело от високия ценови сегмент, но следващият кадър от демонстрационното му видео показва човек, който се качва на него и става ясно, че тук няма нищо обикновено, пише Ingenieur.de. Колоездачът ускорява електронния велосипед на унгарския производител М55 до 120 км/ч без усилие при въртенето на педалите.
Магистралната скорост се постига, благодарение на 2000-ватов електромотор, който е монтиран на футуристично оформена алуминиева рамка. За сравнение, повечето електрически колела имат двигатели с мощност между 200 и 800 вата. Според производителя батерията на мотоцикелта може да осигури 80 километра пробег, презарежда 80 процента от капацитета си за един час и може да издържи 1000 презареждания.
В отговор на високата скорост, която велосипедът развива, М55 го е оборудвал с хидравлични спирачки, чиито компоненти се състоят частично от титан и се използват в автомоблите за Формула-1. Ентусиазмът от високоскоростния велисипед обаче се охлажда от цената, а тя може да се сравни с цената на автомобил от среден клас и е 27 000 евро.

Източник: фокус

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини