Изчезналият MH370: Нови сателитни снимки. Изплащат застраховките на пасажерите

Тайвански сателит засне нови 300 обекта с различни размери в океана на около 2700 км югозападно от Пърт.

Днес на позиция в зоната на издирване бяха 11 военни и граждански самолети и пет кораба. Времето в принуди самолетите да се върнат заради обледеняване, силна турбуленция и почти нулева видимост. Корабите продължават да търсят въпреки големите вълни, съобщи The Telegraph.

Китайските застрахователни компании са започнали да изплащат компенсации на семействата на пътниците на борда на изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии, съобщи в четвъртък държавната информационна агенция Синхуа.

Семействата на седем пътници са получили 4.17 милиона юана (около 500 хил евро) компенсация във вторник от China Life, най-голямата застрахователна компания в страната. Общо 32 от пътниците на борда за били застраховани от China Life. Ето какво казва пред Синхуа говорител на компанията: "China Life е дълбоко опечалена от новината и ще гарантира обезщетение и всички други свързани услуги да бъдат изцяло изпълнени".

Реакцията на останалите застрахователи е същата. China Pacific Insurance съобщи, че е предложила първото си плащане на обезщетение от 525 000 юана от сряда. Sunshine Insurance е изплатила 500 000 юана за тричленно семейство. New China Life Insurance обезщетява 9 пасажери с общо 1 милион юана.

Адвокатска кантора в Чикаго e предприела първата стъпка за подаването на съдебен иск от името на бащата на пасажер от изчезналия самолет, съобщи ABCnews. Изискани са документи от Малайзийските авиолинии и Боинг, които направиха лайнера 777.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини