Три балерини от „Рона“ заминават на световен конкурс в Италия

Ивет Иванова е една от балерините, която ще танцува в Италия

Три от балерините на "Рона“ заминават за 32-то издание на World Dance Trophy в Италия, което ще се проведе от 21 до 23 март в един от най-красивите курорти, близо до Венеция. Това съобщиха от хасковската формация.

Ивет Иванова, Наталия Карабойдева и Анета Манолова са подготвили 8 хореографии, с които ще се явят в стиловете етно, характерни танци, джаз, фентъзи и бели денс. По данни на домакините тази година заявления за участие в престижния световен конкурс са подали над 4500 души.

Организатор на Световния танцов фестивал е Игор дел Местре, който два пъти е гостувал като съдия на хасковския фестивал „Вълшебен свят“, организиран от хореографа на „Рона“ Милена Налбантова. Тази година Налбантова ще бъде отново съдия на конкурса в Италия. Тя е подготвила специални награди под формата на ваучери за участие на Международния фестивал "Вълшебен свят". Те ще са за двама солисти, които да бъдат настанени безплатно, и 3 групи и формации, които да получат безплатна регистрация за участие в 3-дневния хасковски фестивал.

Участието на хасковските балерини от „Рона“ стана възможно след успешното им представяне в София на World Dance Cup Bulgaria преди 2 седмици. Заложили сме на сериозна подготовка и се надяваме, че представителите на балет "Рона“ ще бъдат на челните места в класирането, казаха от ръководството на клуба.

Haskovo.net

С хореографът Милена Налбантова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини