Изгониха студенти от лекция на финансовия министър

Охраната на УНСС, където днес финансовият министър Петър Чобанов води лекция, е изгонила от занятията няколко студенти, съобщава OFFNews. Сред младежите е бил и Веселин Недков, който бе сред организаторите на втората окупация в СУ.
Той обясни, че заедно с група младежи, записани като студенти в УНСС, са се отправили към лекцията на Чобанов. Те не са носили знамена, транспаранти или нещо, което да издава, че са протестиращи. На път към залата на занятието обаче са се чули няколко скандирания „Оставка” и това е станало повод министърът да ги разпознае. Още на вратата Чобанов е казал на охраната, че не желае присъствието на младежите на лекцията си.

Веселин Недков е възмутен, защото, по думите му, занятието на Чобанов е публично и няма основание достъпът до залата да е контролиран.

Половин час след спора в УНСС е пристигнала „Охранителна полиция”, която е записала данните на младежите. „Искахме да чуем наистина лекцията на министър Чобанов. Оправданието на шефа на охраната бе, че лично той ще говори с Чобанов да я качи в интернет”, обясни Недков.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини