Драма с боклука на Кърджали, можем да затънем в смет

Техниката на Титан чака решението на КЗК

Истинска война се води между сметосъбиращи фирми, кой да чисти и извозва боклука на Кърджали. Кашата е пълна след последните решения на Комисията за защита на конкуренцията от 12 март 2014 г.

 С определение №333 КЗК не позволи на кмета Хасан Азис да „допусне предварително изпълнение на решението на  избор на изпълнител по проведената обществена поръчка”. Градоначалникът търси възможност да поддържа града чист, докато тече открито производство образувано на 4 март 2014 по жалба на фирма „Титан Клинър”ООД срещу решението конкурентите им от  „Грийн партнърс” да бъдат определени като крайни победители в конкурса за чистач на Кърджали. Аргументът на КЗК, е че искането на кмета е направено след изтичането на законовия тридневен срок т.е някой в общината не си е свършил работата и е забавил изпращането на документа.

  В Същото време КЗК спря с определение №334 откритото производство по жалбата на „Титан Клинър”.Аргументът е, че има дело във Върховния административен съд на друга сметосъбираща фирма –„Нелсен чистота”, която бе отстранена при предишния конкурс за избор на чистач , състоял се през есента. „Нелсен чистота” е завела дело във Върховния административен съд срещу решението на община Кърджали да бъде отстранена.

Ако фирма „Зауба” спре да чисти поради неразплатени от общината сметки,то градът може да потъне в боклук.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини