Мъже в черно колят наред на гара в Китай, 33-ма убити

Мъже в черно нападнаха чакащи на гара в Китай и започнаха да колят наред с огромни ножове. Убити са 33-ма души, а 143-ма са ранени, предадоха световните агенции. Нападението станало на гара Кунмин в Югозападен Китай.

Окървавени жертви разказали, че мъжете нахлухи в чакалнята и започнали да ръгат всеки човек, изпречил се на пътя им.

Президентът на Китай Си Цзинпин призова да бъдат удвоени усилията, за да бъдат открити и наказани според закона, съобщиха медии в страната. Властите определиха атаките като тероризъм. Полицията успяла да застреля петима от нападателите, чийто общ брой не се уточнява. Започнало е издирване на останалите участници в касапницата.

“Видях мъж да идва право към мен с дълъг нож и хукнах да бягам. Всички тичаха в паника и пищяха. Много хора започнаха да падат на земята. Целият под се покри с кръв. Малко по-късно ужасени хора започнаха отчаяно да търсят близките си сред купчините трупове”, разказа пред АФП очевидецът Ян Ханфей.

Самоличността на атентаторите не е потвърдена, но основната версия е, че става дума за нападение, извършено от сепаратистки настроени членове на уйгурската мюсюлманска общност от Синцзян.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини