Audi S1 впряга 231 „коня“ за Женева

Наближаващото автомобилно изложение в Женева се очертава да бъде изключително интересно. Ето поредното парче от пъзела, който ще се нареди в зала „Палекспо“ на 4 март за първия пресден на салона.

Тази мини жълта фурия е Audi S1. Той е оборудван с 2,0-литров турбо двигател, генериращ 231 к.с. и 370 Нм въртящ момент. Трансмисията е 6-степенна механична, а задвижването – Quattro. Така 3-вратата версия на S1 се ускорява до 100 км/ч за 5,8 секунди, докато S1 Sportback – за 5,9 секунди. А само преди 30-ина години Ferrari 328 и Porsche 911 се надпреварваха да слязат под границата от 6 секунди, докато сега това го може един мини хотхеч.

 

Промените спрямо стандартния модел продължават в окачването, като отзад е монтирана нова 4-раменна конфигурация, чиято цел е да подобри поведението в завои. Джантите са 18-цолови, по-големи са и спирачните дискове. Променени са настройките и на електрическото серво на волана. Стандартната Audi Drive Select позволява на водача да регулира амортисьорите и реакцията на двигателя.

 

Audi S1 ще се предлага с четири ярки екстериорни цвята. Агресивният бодикит се откроява, но по-важното е, че част от детайлите ще видим и във фейслифта на стандартния А1. Това важи за по-острите форми на фаровете, което ще видим в цялата гама на марката. Отзад виждаме LED стопове с нова уникална графика.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини