Кметски роднини в разпра с полицаи, униформен с изкълчен пръст

Бързо полицейско производство е образувано срещу участник в разправия между кметски роднини със служители на Общинска полиция. Екшънът се разиграл около 15 часа в понеделник отстрани на сградата XXI в., пред магазин „Килера“. Там на забранено, на няколко метра от платения паркинг, спряла племенницата на кмета на Минерални Бани Мюмюн Искендер – Сафие. С нея в колата били още майка й и сестра й.

Сафие пуснала аварийните и влязла в магазина да пазарува, смятайки че сигнализацията й позволява да спира на забраненото място.

Когато излязла от магазина, до Пасата си видяла трима униформени от Общинска полиция, които й поискали документите, за да й напишат акт. Последвала разправия между тях, в резултат на която подразнените полицаи поискали застрахователната полица на колата. Сафие обаче решила, че те нямат право да й искат подобен документ и попитала за какво им е. Тогава, по нейните думи, единият от униформените я обсипал с обиди. Накрая я повели към районното.

Сафие се обадила на приятеля си Ибрахим Исмет, който пристигнал светкавично и се включил в словесната престрелка. Полицаите обаче му направили забележка, че той също е спрял на забранено и му поискали документите. Исмет отказал да ги даде и започнал да им държи сметка защо се заяждат с него, след като в съседство има поне три паркирани на забранено автомобила.

Тогава униформените го измъкнали от возилото и му сложили белезници. Разправията избухнала с нова сила.

В това време оттам минавал синът на Мюмюн Искендер – Али. Родственикът също приел за свой дълг да се намеси, след като братовчедката му го призовала на помощ. Според баща му – кметът Мюмюн Искендер, когато Али попитал какво става, единият от полицаите посочил пистолета си и му казал да не се меси, защото ще го гръмне. „20-годишният ми син е възпитано момче, не вярвам да е парадирал с името ми и това да е подразнило полицаите“, коментира пред Haskovo.net Искендер-баща.

Във всеки случай обаче след инцидента той е звънял по телефона на директора на областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков.

В разправията, която от словесна е прераснала в истинско меле, Сафие е отнесла един шамар, за което се е освидетелствала. Един от униформените пък е с изкълчен пръст.

Образувано е досъдебно производство срещу лице от мъжки пол за едро хулиганство заради нанесената лека телесна повреда на полицай“, уточниха лаконично от районната прокуратура в Хасково.

Назначена е и проверка на действията на полицаите. „Търсят се записи от камери на околните обекти, които да изяснят ситуацията“, обясни комисар Ангел Цанков. Той бе категоричен, че ще има наказания за полицейски служители, ако твърденията на гражданите за обиди се докажат.

 

Мая Манолова, Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини