Ром удари 7 млн. евро джакпот, цяло село го брани

 
Кметът Желяко Тодоров/вдясно/ потвърди за милионера си. Селото обаче го скри

Хасковското село Криво поле се мобилизира да брани от зловреден интерес своя тото милионер Селим С. Мъжът на видима възраст около 40-те ударил 7 млн евро в Катоневрокопи, област Драма, от гръцкото тото, но въпреки огромната печалба се върнал да живее в скромната си къщичка в ромската махала на Криво поле. Преди това обаче купил по чувал брашно на всяко домакинство от селото и благодарните жители не искали „да го дават“ на лоши хора. Които бързо щели да се появят, като се разчуе новината. Затова яки мургави мъжаги запречиха обективите на журналисти и изрично ги „посъветваха“ да се откажат от мераците си да снимат и разпитват човека. В кратките разменени думи през затворената порта Селим отрече да е печелил от тото. Работил в Гърция, където спестил пари и решил да стори добро на своите съселяни.

Съседи обаче веднага го разконспирираха, че е спечелил на тото, макар да не знаеха колко точно. „Милиони“, енергично заявиха те, но също побързаха да се скрият. В крайна сметка новината бе потвърдена от кмета на Криво поле Желязко Тодоров.

Според неофициална информация Селим ударил джакпота на южната ни съседка някъде през септември в гръцкия град Катоневрокопи, област Драма. Пуснал евтин фиш от 1.5 €, които му били ресто от покупка в магазин. Същата седмица научил за голямата печалба. Според някои информации вложил парите в швейцарски банки. Според – други ги съхранявал в българската „Буркан банк“, чийто трезор бил някъде на сигурно. Върнал се в селото без да парадира, но бързо се разчуло. Дали за да умилостиви съселяните си, или от добро чувство, Селим купил хранителни помощи, предимно брашно и ги раздал на всяко домакинство в Криво поле. Бетонирал и пътя към местната черква, платил закуските на децата в училището на сина си. Наред с добрините обаче взел и предпазни мерки.

Единственото му дете бил второкласник в средищното училище в село Малево. Малкият бил спрян от школото, защото баща му се опасявал да го отвлекат за откуп. Месец и половина синът не ходил на училище, но в началото на декември се появил отново в ОУ „Кирил и Методий“, потвърди директорката Ваня Добрева. Разликата била, че вместо на целодневна форма на обучение бил само до обяд.

Слуховете, че нашенец спечелил джакпота шестват в Гръцко от есента на миналата година. Повод за това предположение бил близостта на Катоневрокопи до българската граница, както и невъзможността на местните медии да открият щастливеца. Затова се предположило, че печалбата е взета от българин, още повече че населеното място било наводнено от нашенци. Така мислят и в България. Стотици местни се пробвали в късметлийския тото пункт, като пускали даже фишове до 100 евро, но без успех.

Това е вторият тото милионер в Хасковско от началото на демократичните промени. Първият бе печално известният семкаджия Апти, който през 97-ма година удари 318 млн лева, но по стария курс. Сумата се равнява на 318 хиляди след деноминацията. Апти си купи къща, обзаведе се с охрана, но после изчезна безследно, без да остави и стотинка на семейството си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини