Ученици не смогват да се явят на олимпиади – всички изпити са в един ден

13-годишната Полина Николаева е класирана на 4 олимпиади, които обаче ще се проведат в един и същи ден, а две от тях дори в един и същи час. Така на практика момичето ще трябва да се яви на олимпиада само по един от любимите си предмети.

По график четири от олимпиадите ще се проведат на 4-ти февруари. В 9 часа ще започнат олимпиадите по химия и български език, а в два следобед ще започнат тези по физика и история. „И аз съм класирана по химия, физика и история и трябва няма как да отидат на две места едновременно по физика и история трябва да избера едната от двете. Аз харесвам и двата предмета и олимпиадите могат да ми помогнат в кандидатстването в гимназиите”, обясни тя.
В 7-ми „В" клас проблемът на Полина не е изолиран случай. На 4 февруари още четирима нейни съученици ще трябва да избират, на коя от четирите олимпиади да отидат. Такъв избор ще трябва да направи и Божидара. „ Когато правят такива неща трябва по-добре да го обмислят хубаво, за да не се получават такива недоразумения и за да може всеки да отиде на всяка олимпиада да се пробва”, смята Божидара Андонова.

Полина харесва всички предмети в училище и все още не е решила с какво да кандидатства след 7-ми клас. Затова момичето държи да пробва знанията си на всички олимпиади.”Вземат се под внимание, защото конкуренцията е голяма в седми клас и ако искам да ходя в някоя по-хубава гимназия това може да ми помогне”.

Според Полина и съучениците й дните и часовете на различните олимпиади не трябва да съвпадат. „Не са го измислили хубаво. И на всичкото отгоре през ваканция и когато са през ваканцията някои мои съученици не отидоха на олимпиади примерно през зимната ваканция на тази по история, защото пътуваха и са могли още да го обмислят имаше толкова много съботи и недели през учебно време”, посочи тя

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини