Хасково тотално разгроми Рилецо в зала Дружба

Най-новото полълнение на "Хасково" - Корин Адамс

Баскетболистките на „Хасково” тотално разгромиха „Рилски спортист” в зала „Дружба” с 85:62. Мачът за момичетата на треньорката Елена Станкова бе повече от успешен, с 23 точки разлика.

Отборът на „Хасково” видимо вече стои много по-добре. В днешния двубой се включи и най-новата състезателка на тима – Корин Адамс, която е американка. През целия мач домакинките демонстрираха лидерство, при това без много усилия. Те взеха 4 точки преднина още в първата част. Във втората част набраха още инерция и записаха актив от 12 точки. Така резултатът преди почивката бе 44:32.

За разлика от много други мачове, когато хасковлийки са водили в първите две части, а в другите две изоставаха в резултата, в днешния мач положението бе коренно различно. В трета част Рирецо, както е прозвището на тима от Самоков, малко постопи разликата – 60:50. Най-силна за домакините бе четвъртата част, в която хасковлийки показаха тотално превъзходство. Мачът завърши с 23 точки разлика – 83:62.

„След привличането на Уолтия Рол, Татяна Мелникова и Лидия Върбанова, считаме, че имаме нужда от плеймейкър, който да кореспондира по най-добрия начин с тези състезателки на терена. Надявам се играта  на Корин да се припокрие с нашите намерения. Имаме достатъчно време до плейофите да постигнем необходимия синхрон.” – заяви Елена Станкова.

Това е трета победа за „Хасково” срещу „Рилски спортист” в този полусезон от Националната баскетболна лига за жени. С днешния успех „Хасково” си запазва 5-тата позиция във временното класиране. Следващата неделя ще бъдат гости в Монтана.

Анета Кутелова

Силна подкрепа от публиката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини