Гръцки адвокат притиска нашенка да признае, че е потопила кораб с оръжие

Държат Семра в плен на остров Родос без да има заповед за арест.

Гръцки адвокат карал задържаната българка на остров Родос Семра да признае вина и да каже: "Да аз съм представител на корабособственика и аз причиних потъването на кораба. Това заяви българският й адвокат Христо Раев в "Денят започва" по БНТ. Освен местен защитник българката има и назначен преводач, който не й вършел никаква работа.
Преди дни Семра беше обвинена от гръцките власти, че е виновна за потъването на кораб, натоварен с оръжие, край пристанището на остров Родос.

Около 10 дни тя и петима мъже бяха заключени в складове на морската администрация на пристанището без да има заповед за арест, обясни адвокат Раев. Отказвано им е смяна на дрехи, баня и тоалет. В момента тя е в хотел със забрана да напуска острова и й е определена мярка от 50 000 евро, потвърди защитникът й.

"Няма основание за задържане. Арестът е несправедлив. Корабът е задържан от гърците със съмнения за контрабанда на стока, а то било оръжие. Корабособственикът на товара е трябвало да даде документите и да се види дали е редовен и законен товара. Семра е свободен агент и е наета за тази работа, да занесе документите пред властите. Тя го прави напълно професионално, тъй като от години се занимава с корабен бизнес. Морската администрация е постъпила непрофесионално", обясни адвокат Раев.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини