Литературни срещи и селски гозби в програмата за 110-годишнина от рождението на Караславов

С обявяването на литературния конкурс „Достойни потомци на Георги Караславов” на 11 януари стартира програмата за 110-годишнина от рождението на писателя. За честването са се обединили Община Първомай, Читалище „Пробуда“- кв. Дебър и Дружеството на писателите. В програмата са включени три литературни срещи: на 28 януари Людмила Караславова ще представи стихосбирката си „Лунен пасианс“ от 17 часа в къщата- музей на Георги Караславов; На 12 февруари членовете на писателското дружество заедно с ученици от едноименното училище ще поднесат цветя пред паметника на патрона си, а след това ще проведат литературна вечер в библиотеката на кварталното читалище; Спомените си за Георги Караславов  и свои творби с първомайската общественост ще сподели писателят Лъчезар Еленков на 28 февруари от 17.30 в пленарна зала на ОбА.

С леко намигане към миналото и спомените от описваната в „Татул“ и „Снаха“ епоха,  в честването ще се включат и пенсионерите от дружеството в Дебър. На 7 март те ще представят стари и изпитани селски ястия. Изложбата ще е в техния клуб от 17.30 часа.

На  25.03.2014 г.  17,30 ч. в големия салон на читалище „Пробуда“ ще бъде поставен финал на честванията с тържествения спектакъл „Остава онова, в което трепти правдата на живота” и отчитане на литературния конкурс.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини