Най-новото лондонско такси. Става електрическо догодина

Японският автомобилен концерн Nissan е производителят на най-новите таксита за столицата на Великобритания.  В края на тази година по улиците на Лондон ще тръгнат първите автомобили Nissan NV200 London Taxi, които представляват специално подготвени возила, базирани на стандартния миниван NV200.

Nissan NV200 London Taxi е създаден във Великобритания от същия екип, който стои зад кросовърите Juke и Qashqai. Таксиметровият автомобил  трудно може да се нарече привлекателен, но за сметка на това предлага  сериозен вътрешен обем и нисък разход на гориво. Дизайнът му е създаден с идеята да напомня на оригиналното лондонско черно такси.

Производството на специално подготвения модел ще стартира през декември 2014 година в завода на японската компания във Великобритания. Първоначално ще се оборудва само с един задвижващ агрегат - 1.6-литров бензинов, който демонстрира среден разход на гориво от 7 л./100 км.

През 2015 година по улиците на града ще тръгнат и такситата e-NV200  London Taxi. Това е версия на същия автомобил, но оборудвана с електрическо задвижване, което не отделя в атмосферата никакви вредни емисии.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини