Два трупа от ревност след разбита парола във фейсбук

Варна е в шок по Богоявление.Двойно убийство, последвано от опит за самоубийство, потресе града само ден след вестта за жестоката смърт на красавицата Хюлия Маджар. Ревнивец разби паролата на жена си във фейсбук, разбра къде е срещата й с любовник и откри огън по двамата. Кървавата драма се разигра на паркинг срещу варненската автогара пред очите на десетки минувачи. По-късно убиецът се гръмна в главата.Драмата започнала на паркинг между бл. 41 и 42 на бул. "Владислав", до който има и детска площадка. В 14,30 ч там проехтели множество изстрели. В паркирано отпред сиво "Рено Сценик" останали два трупа - на 39-годишния С. Г. и на 33-годишната Ж. И.
Убиецът псува и размахва среден пръст
Убиецът изстрелял цял пълнител по жертвите си. Дори презаредил, твърдят очевидци. Те разказаха, че докато натискал спусъка, килърът през смях крещял: "Ще е..ш чужди жени, ха сега да те видя." След кръвопролитието показал среден пръст на излезлите по балконите хора и спокойно се отдалечил пеша.
"Чух гърмежи и първо помислих, че децата пак си играят с пиратки. Тук по празниците беше жив ад. Но канонадата не спираше и излязох на балкона. Гледам насреща мъж с черно яке и черни очила да държи пистолет и да стреля по една от колите. Викнах му, а той ми показа среден пръст. После започна да се смее и се отдалечи. Трябва да е бил силно афектиран", разказа Иван Железов, обитаващ апартамент в бл. 42. 68-годишният пенсиониран полицай не бил единствен очевидец на екзекуцията. Негов съименник от бл. 41 също съзрял убиеца от терасата си на 6-ия етаж. Очи в очи с килъра се засякло и момиче, тръгнало да разхожда кучето си. Всички описваха стрелеца като оплешивяващ мъж на около 40 години и среден на ръст.
Човек с такова описание бе намерен в 16 ч полумъртъв с куршум в главата в необитаема постройка на ул. "Крепостна" - на по-малко от километър от окървавения паркинг. По първоначални данни човекът направил опит да се самоубие, казаха от полицията.
Вечерта оттам потвърдиха, че прострелялият се е 39-годишният П. Г., който от дълги години живеел на съпружески начала със застреляната 33-годишна жена.
Двамата имали две деца. Те са ученици на 8 и 17 години.
От полицията и окръжната прокуратура, която пое разследването, отказаха да съобщят имената на жертвите. Уточниха, че продължават разпитите на свидетели, назначена е балистична експертиза за установяване на оръжието и се чакат резултатите от аутопсиите на двамата застреляни.
Куршум в слепоочието
Убиецът им също няма големи шансове да оживее. Той бере душа в реанимацията на болница "Св. Анна". Куршумът е пронизал дясното му слепоочие и е излязъл през тила. "Пациентът е в кома, има черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив, тепърва ще свикваме консулт, за да преценим дали ще издържи операция", каза д-р Красимир Петров от "Св. Анна".
Мъжът следил влюбените си жертви часове наред, докато те се разхождали в близкия мол. После тръгнал след тях към паркинга между блоковете от другата страна на булеварда. Пътьом ги изтървал, но явно знаел къде отиват.
Питал е минувачи къде е бл. 42, каза продавачка в близък хранителен магазин. Минути преди екзекуцията килърът си купил от нея цигари. "Симпатичен, интелигентно изглеждащ мъж. Но се държеше странно. Пита ме какво бих направила, ако видя съпруга си с друга жена. Пошегувах се, че ще пропуша. Той хвърли 10 лв. и замина с кутията цигари. Казах на полицаите, че тук имаме камери, но за жалост от няколко дни не работят", потресена разказа Марина Николова.
Огледът на местопроизшествието, около което се бе струпала многолюдна тълпа, продължи до 17,30 ч. Дотогава трупът на жената лежеше на паважа до предната дясна врата на колата. Куршумите бяха направили на сол стъклото до седалката на шофьора, който бе полегнал на предната седалка в локва кръв. Дупка имаше и на предното стъкло на реното.
Никой от струпалите се комшии не знаеше кои са жертвите. "40 години живея тук, не ги познавам тези хора. Но блоковете са големи - едни купуват, други продават апартаменти. Може и въобще да не са от квартала, а да са дошли на разходка", обясняваше възрастна дама. И други обитатели на кооперациите казаха, че колата им е непозната.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини