11 °C

В СОУ се питат: Разбихме ли лектора?

Димитър Ангелов, познат още като Удо, се завърна в старата си гимназия, за да се срещне с младото поколение и да разговаря с тях за мечтите им, плановете за бъдещето и не чак толкова далечните коледни празници. Срещата беше под мотото „Да разбием лектора“ и трябваше да предизвика участниците да влязат в дискусия с госта. Дали успяха да го „разбият“ не е най- важният въпрос. Същественото е, че младежите отново разговаряха с един вдъхновяващ лектор.

Първата такава среща беше по време на юбилейните празници на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, в актовата зала на училището, а темата беше „Първомай – градът на мечтите”. Още тогава лекторът спечели вниманието и сърцата им, даде им доста материал за размишления след това.

Този път срещата беше на 16-ти декември в един от кабинетите на гимназията. Идеята беше атмосферата да е задушевна, и както самият Удо каза „участниците да не си гледат тиловете”.

Адвокат Ангелов разказа за своя учител по история – г-н Евтим Стефанов и за това, че той е вдъхнал живот в онези досадни имена от учебника по история и го е научил да приема историческите личности като хора, не по-различни от нас, а сухите години като хронология от живота им. Имаше коментар по книгата на г-н Стефанов „По хълмовете на времето“, в която е събрана 100-годишната история на първомайската гимназия. Лекторът сподели, че е впечатлен от множеството извънкласни дейности, които училището поддържа. Коментираха се различните клубове, в които присъстващите ученици участват.

Друга от дискутираните теми беше за това какво искат да правят учениците след като завършат средното си образование. Всеки, който желаеше, можеше да вземе участие. Учениците бяха сравнително плахи и много от тях не се осмелиха да вземат думата, но това, което  чуха и научиха по време на дискусията ги накара да се замислят върху някои аспекти на живота си.

Като лека закачка прозвучаха въпросите на лектора дали вярваме в Дядо Коледа и какво очакваме да ни донесе. Отговорите варираха от лаптоп до здраве и споделени мигове с любимите хора. С пожелания за приятно прекарване на празниците и повече усмивки приключи срещата на младежите с адвоката.

Обещанието това да не е последната такава ще бъде запомнено и напролет ще се планира нова среща, чиято тема ще бъде определена от самите ученици.

Доника Ставрева, 11 клас
Николай Пейчев, 12 клас

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини