17 °C

В СОУ се питат: Разбихме ли лектора?

Димитър Ангелов, познат още като Удо, се завърна в старата си гимназия, за да се срещне с младото поколение и да разговаря с тях за мечтите им, плановете за бъдещето и не чак толкова далечните коледни празници. Срещата беше под мотото „Да разбием лектора“ и трябваше да предизвика участниците да влязат в дискусия с госта. Дали успяха да го „разбият“ не е най- важният въпрос. Същественото е, че младежите отново разговаряха с един вдъхновяващ лектор.

Първата такава среща беше по време на юбилейните празници на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, в актовата зала на училището, а темата беше „Първомай – градът на мечтите”. Още тогава лекторът спечели вниманието и сърцата им, даде им доста материал за размишления след това.

Този път срещата беше на 16-ти декември в един от кабинетите на гимназията. Идеята беше атмосферата да е задушевна, и както самият Удо каза „участниците да не си гледат тиловете”.

Адвокат Ангелов разказа за своя учител по история – г-н Евтим Стефанов и за това, че той е вдъхнал живот в онези досадни имена от учебника по история и го е научил да приема историческите личности като хора, не по-различни от нас, а сухите години като хронология от живота им. Имаше коментар по книгата на г-н Стефанов „По хълмовете на времето“, в която е събрана 100-годишната история на първомайската гимназия. Лекторът сподели, че е впечатлен от множеството извънкласни дейности, които училището поддържа. Коментираха се различните клубове, в които присъстващите ученици участват.

Друга от дискутираните теми беше за това какво искат да правят учениците след като завършат средното си образование. Всеки, който желаеше, можеше да вземе участие. Учениците бяха сравнително плахи и много от тях не се осмелиха да вземат думата, но това, което  чуха и научиха по време на дискусията ги накара да се замислят върху някои аспекти на живота си.

Като лека закачка прозвучаха въпросите на лектора дали вярваме в Дядо Коледа и какво очакваме да ни донесе. Отговорите варираха от лаптоп до здраве и споделени мигове с любимите хора. С пожелания за приятно прекарване на празниците и повече усмивки приключи срещата на младежите с адвоката.

Обещанието това да не е последната такава ще бъде запомнено и напролет ще се планира нова среща, чиято тема ще бъде определена от самите ученици.

Доника Ставрева, 11 клас
Николай Пейчев, 12 клас

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини