20 °C

В СОУ се питат: Разбихме ли лектора?

Димитър Ангелов, познат още като Удо, се завърна в старата си гимназия, за да се срещне с младото поколение и да разговаря с тях за мечтите им, плановете за бъдещето и не чак толкова далечните коледни празници. Срещата беше под мотото „Да разбием лектора“ и трябваше да предизвика участниците да влязат в дискусия с госта. Дали успяха да го „разбият“ не е най- важният въпрос. Същественото е, че младежите отново разговаряха с един вдъхновяващ лектор.

Първата такава среща беше по време на юбилейните празници на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, в актовата зала на училището, а темата беше „Първомай – градът на мечтите”. Още тогава лекторът спечели вниманието и сърцата им, даде им доста материал за размишления след това.

Този път срещата беше на 16-ти декември в един от кабинетите на гимназията. Идеята беше атмосферата да е задушевна, и както самият Удо каза „участниците да не си гледат тиловете”.

Адвокат Ангелов разказа за своя учител по история – г-н Евтим Стефанов и за това, че той е вдъхнал живот в онези досадни имена от учебника по история и го е научил да приема историческите личности като хора, не по-различни от нас, а сухите години като хронология от живота им. Имаше коментар по книгата на г-н Стефанов „По хълмовете на времето“, в която е събрана 100-годишната история на първомайската гимназия. Лекторът сподели, че е впечатлен от множеството извънкласни дейности, които училището поддържа. Коментираха се различните клубове, в които присъстващите ученици участват.

Друга от дискутираните теми беше за това какво искат да правят учениците след като завършат средното си образование. Всеки, който желаеше, можеше да вземе участие. Учениците бяха сравнително плахи и много от тях не се осмелиха да вземат думата, но това, което  чуха и научиха по време на дискусията ги накара да се замислят върху някои аспекти на живота си.

Като лека закачка прозвучаха въпросите на лектора дали вярваме в Дядо Коледа и какво очакваме да ни донесе. Отговорите варираха от лаптоп до здраве и споделени мигове с любимите хора. С пожелания за приятно прекарване на празниците и повече усмивки приключи срещата на младежите с адвоката.

Обещанието това да не е последната такава ще бъде запомнено и напролет ще се планира нова среща, чиято тема ще бъде определена от самите ученици.

Доника Ставрева, 11 клас
Николай Пейчев, 12 клас

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини