Коледното преяждане. Последиците остават до Великден

Макар всички хора да са наясно с факта, че около празниците се надебелява, почти никой не взима тези предупреждения насериозно. Следващият път, когато посегнете към шоколадовата торта обаче, задължително трябва да имате едно наум. Много хора премахват натрупаните килограми по Коледа чак след четири месеца, сочи ново проучване.

Средностатистическият човек ще надебелее с около 2 килограма между Коледа и Нова година, след като по празниците консумира два пъти повече калории от препоръчителния дневен прием. Лошата новина обаче е, че много често тези натрупани килограми се премахват едва до Великден.

В анкета за коледното похапване повече от една трета от запитаните (34 на сто) заявяват, че са им необходими четири месеца, за да влязат отново в същата форма отпреди празниците. Резултатите са от проучване на компанията Forza Supplements, което изследва прекомерната консумация на храна по празниците, пише вестник Daily Mail.

Всъщност данните не са толкова голяма изненада, тъй като по-голяма част от хората (94%) си взимат почивка от обичайния хранителен режим и се отпускат с приятели и членовете на своето семейство. За 18 на сто от анкетираните „свободното хранене“ продължава само от Бъдни вечер до деня след Коледа. 44 на сто пък не мислят за здравословно и премерено хранене чак до след Нова година. Само 3% от хората са заявили, че не си позволяват да преяждат.

Трябва да се отбележи обаче, че по-големият калориен прием се дължи и на повишената консумация на алкохол. Трупането на килограми е като детска игра в сравнение с тяхното премахване. Всъщност при някои хора диетата след Нова година има положителен ефект, тъй като наред с натрупаните около празниците килограми, свалят и още по половин-един килограм до края на януари.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини