Коледните концерти започват - сега!

Започва седмицата на големите коледни концерти.

Коледно-новогодишната програма на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ ще открие тържествата с гостуване в село Катуница.  По покана на колегите си, първомайци ще имат сериозната мисия да подпомогнат възраждането на самодейността в селото. На 20 декември е  традиционният Коледен концерт на творческите колективи от читалището от 18 часа в Пленарна зала. Тази година организаторите обещават един по- различен концерт. В него зрителите ще научат как традициите се предават от баба на внучка и от дъщери на майки; ще разберат кой носи подаръците на децата в Русия, ще видят какво се случва когато баща и син си разменят ролите и какво казва Дядо Коледа докато гостува в едно телевизионно  предаване. Пътеката към залата и тази година ще бъде озарена от коледна фе(н)ерия. Програмата ще завърши с посрещането на Новата 2014 година на площада пред читалището.

По традиция голям Коледен концерт ще има и в училищата. ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ канят родители и приятели на 17 декември от 17.30 в театралната зала на училището. На същата дата клубовете „Бъди звезда в света на поп музиката“ и „Фолклорна традиция и модерен танц“ от 16.30 часа ще поздравят феновете си за Коледа. Входът на всички събития е свободен.

Благотворителен, в полза на училището, ще бъде Коледният спектакъл на ПГСС „Васил Левски“. Те очакват зрителите си на 18 декември от 17.30 в пленарна зала на общината. Цената на билета е 1 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини