Приключи състезанието по правопис в СОУ

Антония Тунчева е победител в 3-кръговото състезание по български правопис в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, посветено на 100 години от Първи гимназиален клас в Първомай. В първи кръг участваха 54 ученици на възраст от 7 да 12 клас, до втория достигнаха 26, а на финалния кръг, състоял се на 06.12, се състезаваха 11. Всеки от участниците чрез жребий изтегли по 3 думи от триста, предварително съобщени. Във финалния кръг, в борбата за първо, второ и трето място,  думите бяха неизвестни за участниците.

Победителката Антония Тунчева сподели, че състезанието не е било трудно за нея. За правописа на повечето думи е била сигурна и ги е знаела от обща култура. Попитахме я не е ли трудно да си добър в толкова много неща – изобразително изкуство, музика, сега и правопис, а тя с усмивка допълни: „да не забравяме и за театъра“. Призна си, че майка ѝ често ѝ прави забележки за това, че се разпилява и не е избрала да развива само един от талантите си. А Тони не иска да прави избор, защото не е сигурна кое предпочита. Вече е избрала професия, но ако трябва да разчита на някой от талантите си, то това би било пеенето.

Втора в класирането е Росиема Василева.  А най- вероятно правописът има връзка с добрия слух, защото трета е другата голяма певица от трио „Еуфория“ – Кристияна Сиракова.

Следващата изява на момичетата, вече с пеене, ще бъде на 17 декември от 16.30 часа на Коледния концерт на училището.

Победителката Антония Тунчева
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини