Всички уролози от „Пирогов” подадоха оставки

Всички уролози в „Пирогов" подадоха предизвестия за напускане тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение.

Това са 20 души - лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и  специалистите от единственото в България детското отделение по урология. Те в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа, съобщиха bTV и Нова телевизия.
Според напускащите, лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”.
По думите на уролозите, д-р Борисов си е позволявал да влиза в операционна зала и да крещи по време на операция. Според тях, началникът на анестезиолозите нарочно изнервял обстановката, от което пък страдат и пациентите.
Нито предходното, нито настоящото ръководство на болницата за спешна помощ обаче са взели отношение по въпроса.
До момента липсва официален коментар от страна на ръководството на „Пирогов”, както и от страна на д-р Цветан Борисов.
По информация на БНР, заради оставките в Министерство на здравеопазването са извикани директорът на "Пирогов" д-р Стоян Миланов и шефът на клиниката по урология проф. Славчо Кънчев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини