СОУ „Христо Ботев”в Ивайловград на 100-години, направиха го от пластилин

Вековно училище си има пластилинова реплика. Оригиналът е СОУ „Христо Ботев” в Ивайловград, който навърши 100-години, а двойникът му е дело на второкласничката Преслава Славова.

Голям празничен спектакъл на учениците и учителите бе кулминацията на честванията по повод 100 -години от създаването на първото българско училище в Ивайловград.

В програмата на юбилейния концерт в препълнената зала на НЧ „Пробуда 1914” се изявиха всички ученици от 1 до 12 клас.

В началото на концерта кметът на община Ивайловград Диана Овчарова връчи почетен плакет по повод 100-годишния юбилей на директора на училището Александра Хорозова.

„Висок морал е необходим да изградиш училище, да дадеш част от душата, труда и средствата си за общото благо. Гордеем се, че сме наследници на тези скромни отговорни и достойни хора” – каза директорът Александра Хорозова.

Специални гости на събитието бяха зам.-министърът на образованието и науката Мукадес Налбант, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Мариела Златева, доц.д-р Георги Граматиков – възпитаник на СОУ „Христо Ботев”, председателят на регионалното историческото дружество в Хасково Ангел Попов, поетът Петър Василев, гл.експерт в Национален Фонд “Култура” Емил Върбанов. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини