„Помак” слага край на политическото статукво

От партия "Помак" обявиха днес, че ще бранят народа от статуквото в българския политически живот. "Ще спрем това статукво политическите партии да са срещу народа. Партия "ПОМАК" ще покани всички етноси на масата, да са заедно". С тези думи започна своето участие в сутрешния блок на НоваТВ основателят на партията Ефрем Моллов.

"Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК) - с това име сме регистрирани в съда", посочи още той. По думите му водораздела на Балканите е покръстването.

Другият гост в предаването Красимир Каракачанов от ВМРО пък бе категоричен, че книгата, написана от Моллов, е научна фантастика. "В книгата му християните са описани като хора - демони. Подобна партия по Конституцията на България не би трябвало да съществува. В нея откровено се говори за етнос, тя цели да се докаже, че българските мохамедани са отделен етнос. Това е все едно да кажеш, че шопите са отделен етнос", каза още той.

Красимир Каракачанов припомни, че Моллов ще е поредната Месия, която създава подобна партия. "Докладът на г-н Моллов е една клевета срещу България. Той твърди, че срещу тези хора има геноцид", отбеляза лидерът на ВМРО-БНД.

Това възмути Моллов, който на свой ред подчерта, че е убеден, че партията му "ще обедини страната".

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини