Опровергаха, че Samsung ще плати глобата на Apple в монети

Samsung възнамеряват да платят на Apple глоба от 1 млрд. долара в монети от по пет цента, натоварени в общо 30 камиона, това е любопитен слух, който се превърна в новина.

Разпространението ѝ става единствено от сайта news-hound.net, според който 30-те камиона са стоварили монетите пред централата на Apple сутринта на 14 ноември. От тогава тази информация се подхваща от доверчиви потребители в социалните мрежи, които я правят част от новинарския поток.

Всъщност това не е новост. За първи път се появява през август 2012 г., когато Samsung бяха осъдени да платят 1,05 млрд. долара, след като бяха признати за виновни в копирането на дизайна на продукти на Apple.

Истината е, че до момента Samsung не са платили нищо на Apple. В последствие глобата беше намалена до 400 млн. долара, а процесът е подновен и все още продължава.

Плащането на въпросната сума в монети по пет цента звучи нереалистично и от чисто физическа гледна точка. За целта Samsung ще трябва да съберат общо над 20 млрд. петачета или всички монети, произведени в САЩ през последните няколко десетилетия. Това би оставило американците без монети от по пет цента.

Източник: econ.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини