Споделиха опит в доброволчеството в Димитровград, откриват и център

Конференция, посветена на доброволчеството се проведе в Димитровград днес

Доброволчеството бе тема на конференция, която се проведе днес в зала "Гросето" в Димитровград. Форумът организира димитровградската фондация "Подари усмивка", с подкрепата на Общината.

Своята дейност в тази област и многобройните си инициативи представи председателят на фондацията Наталия Делчева.

Тя посочи организираните в годините и с подкрепата на близо 40 доброволци мероприятия като базари, акции, кампании, празници, насочени към хората в неравностойно положение.

Не бе подминат и проекта за работа с доброволци в димитровградското Детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина", за който ласкаво се изказа шефът на здравното заведение д-р Здравко Наков.

Представен бе официално и центъра за работа с доброволци, част от Националния алианс за работа с доброворци. Основната идея на центъра е задълбочена работа с доброволците, тяхното обучение и работа в най-различни структури и институции в Димитровград. През февруари тук ще се проведе "Борса на доброволци и институции", където ще се срещнат двете заинтересовани страни и доброволците ще могат да избират къде да положат своя доброволен труд, поясни Наталия Делчева.

Участниците споделиха и опита от структурите на Българския червен кръст, чийто тукашен председател Руси Велев също уважи проявата. Стана ясно, че 21 са доброволците на територията на Общината в структурите по Закона за защита на населението при бедствия. Такива има в гасаческите групи, формирани в малките населени места в Димитровград. Потърсен бе и опита от чужбина с доброволческите структури към ООН и Европейския съюз.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Татяна Димитрова е една от най-активните доброволки към фондация "Подари усмивка"
Председателят на "Подари усвимка" Наталия Делчева представи инициативите на фондацията с участието на доброволци
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини