ДАНС ще проверява има ли теч на данни по случая "Бисеров"

"Няма да коментирам“ и "Поискайте тази информация от прокуратурата“ се оказаха основните отговори на председателя на ДАНС Владимир Писанчев по случая „Бисеров“.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров, след сигнал на ДАНС.

В ДАНС се получиха данни за финансови преводи със съмнителен произход. Направихме проверка на информацията дали е достоверна и сме уведомили прокуратурата, уточни председателят на спецслужбата.
Проверката е от скоро, допълни Писанчев, но отказа да уточни какво значи „скоро“.

„Аз няма да коментирам източниците“, каза Писанчев на въпрос откъде е постъпила информацията. Вие казвате ли си източниците", попита той журналистите.

Не мога да ви кажа, ние просто имаме технологично време, за да извършим проверката. В момента, в който сме приключили проверката, сме уведомили прокуратурата, заяви Писанчев на въпрос защо Бисеров е подал оставка още в неделя, а едва днес е образувано досъдебно производство по сигнал от ДАНС.

По-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан попита откъде зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов има вътрешна информация по казуса "Бисеров".

По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Местан и почетният председател на ДПС Ахмед Доган са знаели предварително.

Ще има различни тълкувания. Не мога да ви кажа, преди да направим съответната проверка, каза той на въпрос на дали е вярно, че има теч на информация. Секунди по-късно обаче той обясни, че все още не се знае дали подобна проверка ще започне.

Дайте да видим има ли теч на информация и ако има - ще направим, каза той.

От вчера за всички подробности попитайте прокуратурата. Не мога да го коментирам това нещо. Предполагам, че в един момент ще получите пълна информация, но няма да е сега, отговори той на множеството въпроси за повече информация по случая.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини