Общинският план за развитие на Димитровград - 387 проекта за 440 млн.лв.

Общинския план за развитие на Димитровград приеха днес общинарите

Общинският план за развитие на Димитровград в следващите 7 години приеха на днешното си заседание местните парламентаристи. От 31 гласували, 30 бяха "за", само един бе "против". Планът обхваща 387 проекта на стойност  440 милиона лв., които трябва да бъдат реализирани до 2020 година.

Предложенията са обобщени в 4 направления, поясни Райна Йовчева - шеф на РСО "Марица", изготвила плана - подобряване на инфраструктурата, икономическо развитие, социална политика и добро административно управление.

Кметът Иво Димов определи плана за развитие като добър

Точката, внесена от кмета Иво Димов очаквано предизвика дебати в залата, както и допълнения, идващи от различни сесийни групи. В началото кметът посочи, че това е важен документ, определящ бъдещото развитие на Общината. По думите на градоначалника, Общинският план е добър, като в него са обединени предложения на администрация, общински съветници, експерти и граждани.

Основните забележки на съветниците, касаеха предложения, заложени напред във времето, които по думите им трябва да се случат до 2014 година. Сред тях, закупуване на компютърен томограф за болницата, осигуряване на зала за репетиции на детския духов оркестър, направата на тоалетни в трите димитровградски парка. Предложено бе и създаването на паметник "Съзидание", който ще е връзката между първостроителите на Димитровград и бъдещите поколения. Идеята дойде от председателя на комисията по култура към ОбС Христо Цветков.

Райна Йовчева от РСО Марица представи акцентите в Общинския план

Подадените днес в залата предложения ще бъдат допълнени в Общинския план, стана ясно на сесията днес.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини