Ганьо Балкански идва в Първомай

На 17 октомври от 18 часа Сатиричния театър „Алеко Константинов“- София и ОбТ “Невена Коканова“ – Дупница ще представят съвместната си продукция „Г-н Ганьо Балкански“. С нея на сцената на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ ще бъде почетена паметта на големия актьор Георги Калоянчев.
Пиесата на Георги Данаилов „Г-н Ганьо Балкански” е написана специално за него. В главната роля, обаче, сега влиза синът на Калата – Ивайло Калоянчев. Освен него в спектакъла участват още Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и спортната водеща от БНТ Люба Пашова – Христова. Режисьор на възпоменателния спектакъл е Никола Петков. Сценографията е пестелива в сравнение с оригиналния спектакъл, действието е решено по нетрадиционен начин, но заключителна реплика „Тук съм, жив, съм, ваш съм!“ звучи все така силно и оглушително като зов, като предупреждение, като заплаха.

 „Г-н Ганьо Балкански“ е една от често играните драматургии в българските театри. Но текстът, написан специално за Сатиричния ртеатър е различен от всички други. Това го прави специален и сантиментален за част от актьорите, между които е и Свтослва Пеев.

Билети ще се продават на касата на читалището. Цената им е 6 и 8 лв, а за организирани ученически посещения билетът е 4лв. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини