От 1 януари 2014 г - 340 лв. минимална заплата и майчинство

Вече има съгласие минималната работна заплата от 1 януари 2014 да бъде увеличена на 340 лева. Това потвърди социалният министър Хасан Адемов преди конференция на КНСБ, посветена на несигурната заетост.

Има идея обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст също да бъде 340 лева, посочи още той. Адемов обаче коментира, че преди да приключи бюджетната процедура за 2014 г. не би искал да се изказва категорично по темата повишаване на доходи.

"Дефинитивно е решено от догодина пенсиите да се актуализират по Швейцарското правило. Това е принципен въпрос", коментира министър Адемов.

От 1 юли пенсиите ще се актуализират именно по Швейцарското правило - 50% от осигурителния доход и 50% от инфлацията, предаде КРОСС.

"През февруари 2014 г. ще има окончателни разчети за ръста на осигурителния доход и инфлацията. Във връзка с ниската инфлация този процент не се очертава да е особено голям, колкото ни се иска на всички нас", каза още Хасан Адемов. Той обаче смята, че с какъвто и процент да се увеличат пенсиите, той ще е добре дошъл, след като 4 години пенсиите са били замразени.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини