Ключови дела и сигнал за бомба в СГС

Сигнал за бомба е получен в Съдебната палата в София, съобщи БГНЕС. Мъжки глас се е обадил и съобщил сградата се евакуира.

Днес съдът трябваше да гледа две ключови дела.

Едното е за убийството на Яна Кръстева. Процесът за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева започна на 31 януари тази година. Подсъдимият - 35-годишният Николай Русинов - Чеци беше задържан в края на април 2012 година и от тогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.

По другото дело Емилия Масларова е подсъдима заедно с бившия заместник-социален министър Димитър Димитров, бившия главен секретар на министерството Иван Пенев, бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев и пълномощника на министерството Росен Стефанов.
 
На едно от последните заседания стана ясно, че делото върви към своя край и вече се изслушват експертизите по него.

Според съдебно-счетоводната експертиза, фирмата, спечелила обществената поръчка за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007" е взимала краткосрочни заеми от други фирми, сред които и фирмата "Конкордия". Малка подробност е, че въпросната фирма "Конкордия" е мажоритарен собственик на "Стара Загора 2007".
 
Малко преди да получи поредния транш от Министерството на труда и социалната политика за изграждането на социалния дом "Стара Загора 2007" е взимала заем от няколко конкретни фирми и буквално дни, след като е получавала парите от министерството, е връщала и заема.
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини