ДПС печели изборите в Гърмен, ГЕРБ - в Трън, БСП - в Белене

Минка Капитанова (ДПС) печели изборите за кмет в община Гърмен. Кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева е новият кмет на Трън. Кандидатът на БСП Момчил Спасов е избран за кмет на община Белене.

Капитанова бе подкрепена от БСП и ВМРО. Тя е получила 5199 гласа или 67% от гласовете, Верхат Ислямов от ПП ГЕРБ - 2245 гласа.

290 с а недействителните гласове. 12 359 са избирателите, изборната активност - 62,66%.

Само двама бяха кандидатите за изборите в Гърмен, наложили се след като управлявалият общината в продължение на 14 години Ахмед Башев стана депутат.

Изборите в Трън

За Станислава Алексиева са гласували 1310 избиратели в общината. След нея с 639 гласа се нарежда претендентът на местната коалиция БСП-ЗНС Георги Миленков, следван от избраника на "Нова алтернатива" Николай Георгиев, който е получил доверието на 200 души.

Действителните бюлетини са 2355, недействителни са 94. Правото си на вот са упражнили 64,35 на сто от гласоподавателите.

Изборите в Белене


За Момчил Спасов са гласували 2276 избиратели от общо 9220 имащи право на вот. Втори по резултат е Милен Дулев от местна коалиция "Бъдеще за община Белене" с подадените за него 1290 гласа. Трети е Емил Михайлов, издигнат от местна коалиция "Демократи и земеделци за Белене".
Избирателната активност е 49.17 на сто.

ГЕРБ губи в две села

Кандидатът на ДПС Сенан Кадир бе избран за кмет на с. Шишманово, община Харманли. Пред урните са се явили 234 от общо 450 избиратели в селото. За Кадир са гласували 222 души. Неговият опонент - Христо Димитров, издигнат от ГЕРБ, е получил 5 гласа.

Янко Богданов, издигнат от инициативен комитет, бе избран за кмет на с. Хлябово, община Тополовград. За него са гласували 195 от общо 506 избиратели в селото. Неговият опонент - кандидатът на ГЕРБ Щерьо Стоянов, е получил 167 гласа. Предишният кмет на Хлябово напусна поста си по лични причини.

Два балотажа

В пловдивското село Царимир и девинското село Селча ще се проведат балотажи.
Кандидатите на ГЕРБ и „Нова алтернатива” отиват на балотаж в Царимир. За кандидата на ГЕРБ Христо Габеров са гласували 285 души, за кандидата на "Нова алтернатива" Георги Механджийски са 154.

Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в девинското село Селча. За кандидата на ГЕРБ – Али Парпулев са гласували 120, за кандидата на БСП Венелин Иванов са гласували 125 души.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини